Neodoljivi spoj istarskih vina i dalmatinskih delicija

25.8.2023.

Zaboravite na sve bajke i dođite posvjedočiti najskladnijoj ljubavnoj priči koja postoji! 

Istra je doista bogom dana regija. Ne samo zbog prirodnih ljepota već i bogatstva prirodnih resursa. Posjetite li bilo koji istarski gradić, na prvu će vam se učiniti kao da je i vrijeme tamo stalo, ali vjerujte nam, daleko je to od istine. Dapače, ovdje što god dotaknete pretvori se u zlato. Baš kao u pravoj pravcatoj bajci. A upravo tako, bajkovito i čarobno ćete se osjećati i daleko od Istre kada sjednete za stol i u društvu odabranih istarskih delicija krenete otkrivati sve posebnosti ove magične regije. 

Sve čari srcolikog poluotoka  

Kvalitetno maslinovo ulje, slasni fuži i pljukanci uronjeni u kremozni umak, delikatni istarski pršut, aromatični sir i njegovo veličanstvo tartuf najpoznatiji su ambasadori Istre u svijetu. A osim stranaca kojima se na spomen ovih delicija otvaraju sva vrata raja, vole se njima itekako osladiti i domaći. Pa kako i ne bi! Ipak smo mi narod koji zna bančiti, feštati, slaviti i – uživati. Kako u hrani tako i u piću. 

Istarske perjanice osebujna karaktera

I na polju pića (konkretnije, vina) Istra svoje bijele konje za utrku ima: muškat, chardonnay i malvaziju. Iako je svako od ovih čuvenih vina po svom okusu, mirisu i karakteristikama jedinstveno, s lakoćom će se stopiti s bilo čijim nepcem i bilo kojim jelom. Potvrdili istarski težaci, rimski kralj Emanuel III i austrijski car Franjo Josip! 

Istra i Dalmacija – dobitna kombinacija

Sada se njihovoj zlaćanoj boji, intenzivnoj aromi i punom okusu možete prepustiti i vi, pa čak i ako vam se ne napušta vaš “centar svita”. Da doživljaj bude potpun, pobrinut će se naše stručno osoblje, koje je magistriralo na ljubavnoj priči istarskih vina i autohtonih dalmatinskih jela. 

Znaju oni dobro da je plemeniti muškat momjanski s notama zrele breskve, dunje i citrusa te finim dodirom začina vrli pratilac svakog biskvitnog deserta s bademima i orasima. Zato im ne bi nikada palo na pamet spojiti ga s kremastim rižotom ili dominantnim pljukancima s pršutom, vrganjima i crnim tartufom. Njima bolje pristajeslatkica” malvazija, čija će prepoznatljiva aroma žutog voća u kombinaciji s blago mineralnim finišem iz njih izvući ono najbolje. Baš kao Ljepotica iz Zvijeri. 

A zavodnik Chardonnay le Shiffre? Njegova istrijanska uglađenost i francuski šarmerski trikovi i taktike izgleda najbolje pale kod delikatnih fettuccina s plodovima mora. Hoće li upaliti i kod vas? Ostaje nam za vidjeti!

 

Rezervirajte svoj stol već danas i upustite se u najčarobniju ljubavnu priču iz koje niti jedno vaše osjetilo neće izaći ravnodušno!