Štorije o’ spize: Dođite da vas zavedemo fantastičnim okusima

10.10.2022.

Nenadmašnu sezonu valja ispratiti uživanjem u vrhunskoj spizi. Upravo zato odlučili smo vam kroz manifestaciju Štorije o’ spize pružiti vrhunski gastronomski doživljaj. Ako ste u Splitu ili prolazite našim gradom, navratite u Laganini i guštajte u zamamnim specijalitetima. No prvo nam dopustite da vam ispričamo više o samoj manifestaciji i ponudi.  

Listopad – mjesec dobre spize

Ove godine tijekom cijelog mjeseca listopada održava se prvi Splitski mjesec gastronomije – Štorije o’ spize. Ovu gastro manifestaciju organiziraju splitska Turistička zajednica i Grad Split s ciljem promocije našeg lijepog grada kao vrhunske eno-gastro destinacije. Sjajni chefovi će svaki tjedan osmisliti nove jelovnike u kojima će moći uživati kako brojni turisti tako i domaći gosti, a ovom nezaboravnom gastro putovanju priključila se i naša Konoba Laganini. 

Laganinijev zvjezdani meni

Chef Mićo pomno je razmišljao o okusima i kombinacijama koje će vam servirati naredna četiri tjedna. Pažljivo je birao svježe namirnice i sljubljivao okuse te tako osmislio prvi meni. U prvom slijedu očekuje vas tartar od tune s kremom od češnjaka i kremom od ljubičaste kapule. Za potpun užitak chef jelu dodaje i perlice od balsamica i perle s aromom yuzua. Nakon maksimalnog užitka u predjelu, večeru nastavljate filetom od svježeg jadranskog brancina s rikolom, kremom od krumpira, češnjakom, cvijetom kapara i cherry rajčicama, a sve začinjeno maslinama i limunom. A za kraj vas očekuje slasni desert. Prvi meni prava je rapsodija aroma i okusa. Cijena večere po osobi je 175 kn.

Ne sumnjamo da će vas osvojiti zamamni okusi našeg chefa Miće, stoga rezervirajte svoj stol na vrijeme i uživajte u tri slijeda gastro delicija.