Tea Mamut: Majstorica slatkog zanata

15.8.2021.

Slastičarka Tea Mamut vlasnica je poznate slastičarnice O’š kolač u Splitu, gdje možete uživati u njezinim delicijama. Ta talentirana dama prva je Hrvatica koja je završila prestižni studij na Kulinarskom institutu Amerike u New Yorku, na kojemu je diplomirala menadžment slastičarstva i pekarstva.

Od želje da postane tenisačica do završene srednje škole za zubnu tehničarku i godina bavljenja baletom, Tea se ipak posvetila svojoj drugoj strasti – izradi slastica. 

Iskustvo je stekla diljem svijeta, počevši u Beču u najpoznatijoj kavani i slastičarnici s 300 godina starom poviješću – Demel, do rada u New Yorku u restoranu s 3 Michelinove zvjezdice. Dio karijere provela je u Londonu te u Michelinovim zvjezdicama nagrađenom restoranu LaVie u Njemačkoj. Mlada Splićanka stekla je i zavidno iskustvo radom za velike hrvatske kompanije, da bi se 2016. godine odlučila pokrenuti vlastiti biznis, odnosno otvoriti slastičarnicu baš po svojoj mjeri. Slastičarnica je uređena u vintage stilu, a prevladavaju pastelne nijanse roze i zelene koje asociraju na topli dom i ugodnu atmosferu. Slastičarnica O’š kolač sastoji se od unutarnjeg dijela u kojemu se nalaze vitrina s kolačima i sjedeći stolovi za kojima može biti smješteno do deset osoba, u stražnjem dijelu je proizvodnja, a u vanjskom su postavljene dvije ugodne klupe za sjedenje i konzumaciju slastica – najbolji dio, zar ne?!

U ponudi ima homemade torte i kolače koji su idealna kombinacija dobro poznatih okusa dalmatinskog podneblja te nekih novih sastojaka. Cijeli koncept slastičarnice – od njezina imena do naziva torti i kolača – inspiriran je lokalnim splitskim izričajem. Već na prvi zalogaj bit će vam jasno da je riječ o kvalitetnim i spomena vrijednim kolačima. Tea se ponosi svojim malim timom koji naporno radi kako bi njezin san bio stvarnost. Vode se kvalitetom, a ne kvantitetom pa kod njih nećete naići na masovnu proizvodnju. Svaki zalogaj poseban je užitak!

Kako i sama ističe, hobi je postao profesijom i zaista živi i diše ono što radi. To potvrđuju i njezine slastice. Stoga, kad vas put nanese u Split, ne zaboravite kušati njezine kolače jer – gušti su gušti. Osim u slastičanici najfinije deserte s potpisom ove talentirane majstorice slatkoga možete degustirati i u Konobi Laganini.

Latest posts 

Što su jeli stari Rimljani?

Što su jeli stari Rimljani?

instagramfacebookvimeoRimljani su ostavili veliki pečat u povijesti, a poznato je kako su bili veliki ljubitelji dobre hrane i pića. Hedonistički su uživali su obilju ukusnih jela na čestim zabavama - naravno, ako su bili pripadnici bogatog staleža, siromašniji puk...

Dimljena riba: Stoljetni okusi u novom ruhu

Dimljena riba: Stoljetni okusi u novom ruhu

instagramfacebookvimeoGdje ima dima, ima i okusa. A vrhunski okus provjeren je recept za čisti užitak. Dobro to znamo mi Mediteranci pa se duž naše obale stoljećima dimi sve u šesnaest. Što od ugora, oslića i tune, što od raže, goluba i morske mačke.   Težačka...

Plodovi mora: Gastro užitak

Plodovi mora: Gastro užitak

instagramfacebookvimeoSvaki gost Jadrana ne bi smio propustiti priliku kušati ono najbolje od njega - morske plodove u izvedbi vještih ruku kuhara te guštati baš onako kako to radi domaće stanovništvo još od pamtivijeka.  Mediteranska kuhinja slovi kao jedna od...