Zamamni dalmatinski sirevi: Uživajte u životu, fetu po fetu!

14.9.2020.

Dalmaciju je najbolje konzumirati laganini, fetu po fetu, a mi u Laganiniju to jako dobro znamo. Ponajbolji dalmatinski sirevi savršeni su za početak svake gastro avanture, a servirani uz najbolja dalmatinska vina nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

Predstavljamo vam posebno probrane kozje, kravlje i ovčje sireve, mirisom i okusom potpuno različite, a tako savršeno sljubljene na našoj plati. Nasmiješite se i udobno se smjestite jer okusi koji se nalaze pred vama vode vas na putovanje od planina i pašnjaka pa sve do otočkog zena.

Kozji sir

Planinski krš pretvoren u igralište spretnih dalmatinskih koza i ručna proizvodnja oplemenjena plemenitim plijesnima zaslužni su za pikantan i aromatičan okus dalmatinskog kozjeg sira. Ova delikatesa zagarantiran je užitak za sva čula, a naše predano osoblje rado će vas uputiti kako u njoj najbolje uživati. Vrhunska dalmatinska vina, pokoji kreker i šačica orašastih plodova, dakako, nezaobilazni su protagonisti ove gastronomske predigre.

Kravlji sir

Blag miris i fina tekstura kravljeg sira očarat će svakog gosta i prilagoditi se svačijem ukusu jer ovaj sir je toliko podatan da intenzitet njegova okusa određujete sami. Za kakvu ste avanturu večeras spremni? Kravlji sir možete kombinirati s dozrelim cherry rajčicama te svom obroku tako dati maznu, slatkastu notu. Osjećate li se nestašno i pustopašno, sigurni smo da vas neće biti strah sljubiti svoju slasnu fetu sa slatkim feferonom, a onima među vama koji stvarno znaju što rade, bit će dovoljno tek nekoliko kapi najsavršenijeg maslinovog ulja da predjelo pretvore u prvi, ali svakako ne i zadnji sveprožimajući vrhunac večeri. 

Ovčji sir

Ovčji sir iz domaće proizvodnje od mlijeka ovaca s najljepših dalmatinskih otoka začinit će početak svake dobre večere. Njegov nezaboravan puni okus koji još dugo ostaje u ustima, lagana ali bezobrazno mrvičasta tekstura i neodoljivo zločest miris zavrtjet će vam glavom i poigrati se s vašim ustreptalim osjećajima, zavodljivo vas pozivajući na još jedan, još jedan i još jedan griz. Odazovite se pozivu i predajte se sirenskom zovu otočkog zena – znate da to želite. 

Dalmacija u hrani nikad ne zakazuje, a sirevi definitivno nisu iznimka. Započnite svoju Laganini bajku neodoljivim predjelom koje će udariti ritam vašoj večeri i sva vaša osjetila pozvati na ples i urnebes!

Latest posts 

Što su jeli stari Rimljani?

Što su jeli stari Rimljani?

instagramfacebookvimeoRimljani su ostavili veliki pečat u povijesti, a poznato je kako su bili veliki ljubitelji dobre hrane i pića. Hedonistički su uživali su obilju ukusnih jela na čestim zabavama - naravno, ako su bili pripadnici bogatog staleža, siromašniji puk...

Dimljena riba: Stoljetni okusi u novom ruhu

Dimljena riba: Stoljetni okusi u novom ruhu

instagramfacebookvimeoGdje ima dima, ima i okusa. A vrhunski okus provjeren je recept za čisti užitak. Dobro to znamo mi Mediteranci pa se duž naše obale stoljećima dimi sve u šesnaest. Što od ugora, oslića i tune, što od raže, goluba i morske mačke.   Težačka...

Plodovi mora: Gastro užitak

Plodovi mora: Gastro užitak

instagramfacebookvimeoSvaki gost Jadrana ne bi smio propustiti priliku kušati ono najbolje od njega - morske plodove u izvedbi vještih ruku kuhara te guštati baš onako kako to radi domaće stanovništvo još od pamtivijeka.  Mediteranska kuhinja slovi kao jedna od...